Klaar voor SBR jaarrekening voor banken!

Standard Business Reporting: SBR jaarrekening voor bankensbr-logo

SBR jaarrekening voor banken, wat is dat? SBR staat voor Standard Business Reporting (standaard bedrijfsrapportage). Dit is een standaard voor het aanleveren van financiële gegevens.

Wij leverden al publicatiejaarrekeningen in SBR aan bij de Kamer van Koophandel. Wij zijn in 2016 goedgekeurd om ook jaarrekeningen aan de banken aan te leveren. Hiermee lopen we voorop. In feite waren wij een van de eersten die met Caseware Online (onze rapportagesoftware) konden aanleveren.

E-mail inzake geslaagde testaanlevering

Ouderwetse jaarrekening kost € 250 extra!

De drie banken ABN-Amro Bank, ING Bank en Rabobank vragen vanaf 2017 € 250 per jaarrekening/kredietrapportage als u deze niet in SBR aanlevert. Omdat wij nu al deze aanlevering voor u kunnen doen, bespaart dit u dus geld.

De banken vragen wel veel meer informatie dan alleen de jaarrekening,. Bijvoorbeeld de ouderdom van openstaande facturen (30-60-90-dagen), verkoopoppervlaktes, WOZ-waardes etc. Eigenlijk zouden de banken dus korting moeten verlenen als u in SBR aanlevert. Dit gebeurt echter niet.

Waarom SBR?

SBR is een initiatief van de overheid om administratieve lasten voor ondernemers te verlichten door te komen tot een standaard voor digitale gegevens uitwisseling. Met deze gestandaardiseerde aanpak kunt u als ondernemer financiële rapportages zoals jaarrekeningen en belastingaangiften digitaal en gestandaardiseerd aanleveren bij de Belastingdienst, de KvK, het CBS en de banken.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen nieuws en getagged met ,,,. Maak dit favoriet permalink.